INFORMASJON OM COVID-19

Ane Mari Bjørnæs har snakket med Dr. Øystein Husby, endokrinolog ved Bærum sykehus, om Coronaviruset og Addison. Her er det han sa til henne i kortversjon:
1. Ja, vi er teknisk sett i risikogruppe, men det er store individuelle forskjeller. Det er f.eks. forskjell på om man er en alvorlig syk diabetiker, eller om man er Addisonpasient med godt regulert sykdom.
2. For de aller fleste har viruset gitt milde symptomer, lik en forkjølelse. Det er ingen grunn til at det skal bli verre hos oss selv om vi har addison.
3. Når dere tenker på å flytte på hytta, tenk på at folk ikke vanligvis flytter på hytta selv om det er influensasesong. Dette er litt hysterisk om man ellers er frisk og i god form.
4. Har man en velregulert sykdom og er ved generelt god helse, er det ingen grunn til å bekymre seg mer enn ved vanlig influensa.
5. Har du dårlig helse og/eller andre sykdommer i tillegg, eller du vanligvis blir veldig syk ved influensa o.l. kan det være lurt å prøve å unngå store folkemengder fremover, til vi vet mer om situasjonen.
6. Ikke glem at vi har et godt helsevesen i Norge, og at helsevesenet nå er veldig godt forberedt.

Informasjon fra helsemyndighetene finner du her: https://helsenorge.no/sykdom/infeksjon-og-betennelse/sporsmal-og-svar-om-koronaviruset-og-sykdommen-covid-19?fbclid=IwAR2VvqRHjaUBgkD7VMYfMLmOXTkQbH0d4ib-6WaXf3ls78J9wgihkXAdr98

Den engelske addisonforeningen har seks tips til addisonpasienter angående Coronaviruset!
1. Protecting yourself.
2. Preparing for emergencies.
3. Managing your Medication.
4. Keeping Informed.
5. Managing employment and finances.
6. Getting out and about safely.

Se følgende link for utfyllende informasjon.
https://www.addisonsdisease.org.uk/news/novel-coronavirus-covid-19?fbclid=IwAR2GuFiu8gMCALC9-0-fqnQJgLD9hUAOvBIjmLHK6DeIDRRkzNyhNPdKqpU